Sabrage van Champagne
Het woord Sabreren is afgeleid van het Franse woord Sabre (de sabel).
Sabreren is het ontkurken van een fles champagne met behulp van een sabel, waarbij de kurk met het bovenste deel van de flessenhals wordt afgeslagen.
De kurk vliegt dan met een snelheid van 230 km per uur van de fles en kan tot 75 meter weg vliegen (normaal gesproken niet verder dan 10-20 meter).
Het Sabreren is een eeuwenoude traditie welke is ontstaan in de tijd van Napoleon. Deze traditie wordt tot op de dag van vandaag in stand gehouden door de leden van de Confrérie du Sabre d’Or.
Als u voor het eerst een sabrage ziet zult u wellicht denken dat het een gevaarlijke bezigheid is. Dit is het echter niet zolang u zich maar aan de instructies houdt. Ik vertel u graag hoe u veilig en succesvol een fles Champagne kunt Sabreren.
Het Sabreren van een fles Champagne is een leuke, spectaculaire manier om een toast uit te brengen. Uw gasten zullen dit onthouden.
Kosten:
€ 250,- inclusief 1 fles champagne, exclusief reiskosten.