Bulkwijn werd verkocht als Bordeaux

Taiwanese autoriteiten hebben 30.000 flessen wijn in beslag genomen van een importeur uit Taipei. De wijnen werden verondersteld te zijn bulk wijn omgedoopt als top Bordeaux.

De China Post, meld dat de gefraudeerde wijnen in de afgelopen vijf jaar ongeveer £2.1 miljoen (€2.9 miljoen) winst heeft opgeleverd op de zwarte markt. De China Post kreeg een tip dat er grote hoeveelheden rode wijnen uit Spanje en Chili werd verkocht als Franse wijn.

Het verdachte bedrijf, dat werd opgericht in 1989, her bottelde de wijn in Taiwan en voorzag ze van valse etiketten van hoge Franse châteaux.  Er zijn door het bedrijf ongeveer 440.000 flessen van de nagemaakte wijn verkocht sinds 2010.

Op 19 maart zijn er door de Justitie 30.00 flessen van de vervalste wijnen in beslag genomen. De CEO van  het bedrijf is aangehouden maar ontkent alle beschuldigingen.

Volgens de Wine Spectator, besteld het bedrijf ook normale wijn uit Frankrijk om dan de etiketten te kunnen namaken en vervolgens te kopiëren. Een van de bedrijven die naar verluidt door de fraudeurs werd gebruikt als dekmantel was de Bordeaux negociant Maison Bouey.

Bron: Drinkbussines.com