Het Franse megaconcern InVivo Group heeft overeenstemming bereikt met de aandeelhouders en het management van Baarsma Wine Group over een algehele overname van de aandelen. De naam Baarsma zegt niet veel mensen iets maar wijnvoordeel.nl kennen wel veel wijndrinkers. Dit bedrijf is een onderdeel van Baarsma.
Het Franse bedrijf InVivo zet jaarlijks zo’n 6,4 miljard euro om. Het bedrijf doet onder meer in granen en zaden, dierenvoeding en wijnproductie, -distributie en –verkoop. Het concern heeft bijna 10.000 medewerkers in dienst en is actief in 31 landen.

De wijnafdeling is goed voor een omzet van circa 348 miljoen euro. De komende jaren wil InVivo zijn internationale wijnactiviteiten fors uitbreiden; enerzijds autonoom, anderzijds door overnames. Daar is Baarsma er dus één van. Dit bedrijf is nu nog in handen van AAC Capital Partners en telt 250 fulltime medewerkers. Het heeft een jaaromzet van 210 miljoen euro en is actief in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Zuid-Afrika. In Zaandam zit een eigen bottelarij.

Er is geen sprake van een organisatorische fusie; beide bedrijven blijven autonoom onder eigen naam opereren. Volgens Cees de Rade, CEO van Baarsma, vullen de twee ondernemingen elkaar goed aan in de wijndistributieketen en delen ze dezelfde ambities. De directie van Baarsma wordt onderdeel van de groepsdirectie van InVivo Wine.
Het overnamebedrag is niet bekend gemaakt. 

Bron: slijtersvakblad.nl