Emirates heeft de nieuwste wijnen gepresenteerd welke zullen worden geserveerd aan zijn eersteklas passagiers op geselecteerde routes dit jaar. In de selectie staan onder andere de 2004 Chateau. Cheval Blanc en 1998 Chateau Margaux. Emirates maakte bekend voor € 47 miljoen aan goede wijn te hebben geïnvesteerd.

De luchtvaarmaatschappij vertelde dat vier top chateaus komend jaar, tijdens een beperkte periode, geserveerd zullen worden op verschillende internationale routes. Dit zullen zijn de 2004 Chateau Cheval Blanc, 2004 Chateau Haut-Brion, 2001 Chateau Mouton Rothschild en de 1998 Chateau Margaux. Daarnaast heeft de luchtvaartmaatschappij nog een wijnkaart met 80 wijnen en Champagnes, Deze kaart wisselt regelmatig en is voor alle gasten te bestellen.

Naast de wijnen, heeft Emirates ook gerechten ontwikkeld dit te te combineren zijn met deze wijnen. Om het helemaal goed te doen is het glaswerk vernieuwd en het personeel getraind.

De wijnselectie werd vorige week gepresenteerd door de commercieel directeur van Cheval Blanc, Arnaud de Laforcade. Dit gebeurde tijdens een masterclass over de wijnen uit 2004 en 2006. Pikant detail deze masterclass werd gegeven op 40.000 voet hoogte tijdens een vlucht naar Parijs.

Emirates investeert al sinds 2006 in goede wijn, en dan met name in Bordeaux. De wijnen worden na aankoop opgeslagen en pas geserveerd wanneer ze op dronk zijn. De verwachting is dat een aantal aangekochte wijnen niet voor 2020 geserveerd zullen worden.

Joost Heymeijer, senior vice-president van Inflight Catering voor Emiraten, zei: "We gaan rechtstreeks naar de wijnmakers, selecteren de wijnen en slaan ze vervolgens op in een kelder in de Bourgogne. Afhankelijk van het jaar en het wijnhuis wordt er besloten wanneer de wijnen op dronk zijn en geserveerd kunnen worden. Het hele proces vraagt veel geduld, investeringen en langetermijnplanning. Ons doel is altijd geweest om onze klanten te verrassen met deze selectie.

"Er is alles aan gedaan om de wijnen uit de Vintage-collectie van Emirates op de best mogelijke manier te presenteren. We brachten tijd door met het trainen van onze cabineploeg, het opnieuw ontwerpen van ons glaswerk en het maken van een menu om eten te koppelen om ervoor te zorgen dat wanneer je van deze geweldige wijnen aan boord geniet, het niet anders is dan het beste restaurant in 's werelds beste steden. "

Voor degenen die het geluk hebben om dit jaar eerste klas te reizen op Emirates:
• De Cheval Blanc uit 2004 wordt op vluchten naar het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Nederland en Genève aangeboden.
• De 2004 Haut-Brion op vluchten naar Australië en bepaalde Aziatische routes (vanaf juni).
• De 2001 Mouton Rothschild op vluchten naar Amerika en het Verenigd Koninkrijk (vanaf oktober).
• De 1998 Margaux op vluchten naar Duitsland en Oostenrijk vanaf juni en daarna vanaf november naar Frankrijk, Nederland en Genève.

Een voorbeeld van een wijn-spijs combinatie in de lucht: Tijdens de vlucht naar Dublin wordt de 2004 de Cheval Blanc geserveerd met Ierse runder filet en een aardappel-dauphine. Toch iets anders dan een broodje kaas met een glas karnemelk.

Bron: thedrinksbusiness,com