Arrestaties Franse wijnboeren zorgt voor grimmige sfeer. 

Tijdens vroege ochtend razzia's zjn in het zuiden van Frankrijk zes mannen gearresteerd, maar de politie wil niet zeggen waarom. 

Zeven Zuid-Franse wijnbouwers, waaronder de woordvoerder van de Gard Winemakers 'Union, werden gisteren in Montpellier in hechtenis genomen, dit leidde weer tot lokale demonstraties. Terwijl de politie tot dusverre bleef zwijgen over de redenen voor hun arrestatie verzamelden wijnbouwers, boeren en wijnmakers zich bij het politiebureau en staken daar een vreugdevuur aan. Als gevolg van de grimmige sfeer werd de militaire politie opgeroepen.

De zeven mannen - twee uit de Gard en vijf uit de Hérault-regio's in het zuidwesten van Frankrijk - werden maandagmorgen vroeg gearresteerd. Volgens een woordvoerder van de Gard Winemakers 'Union', werden de mannen om 6.00 uur van hun bed gelicht. "De arrestaties  was ontoelaatbaar" aldus de woordvoerder, de demonstranten waren het hiermee eens.

"We willen weten waarom ze zijn gearresteerd", aldus verschllende demonstranten. Volgens verschilllende Franse nieuwsmedia zijn de mannen gearesteerd naar aanleiding van recente protesten in de regio. Tijdens verschillende demonstraties zijn er in lokale supermakten buitelandse flessen wijn op de vloer gegooid en hebben de demonstranten een tankwagen met Spaanse wijn leeg laten lopen op straat.

bron: wine-searcher.com