Vond je altijd al dat je van die feilloze Spaanse volzinnen produceerde na een paar sangria op het terras in Barcelona? Je hebt gelijk. Het is niet alleen maar het idee, je spreekt een vreemde taal echt beter na een beetje alcohol.

Dat ontdekten onderzoekers van de University of Liverpool, Maastricht University en King’s College London. Ze deden onderzoek bij vijftig Duitsers die in Nederland studeerden en onlangs onze taal hadden geleerd. Sommige deelnemers kregen een drankje met alcohol, anderen zonder. Daarna moesten ze een Nederlands gesprek voeren van een paar minuten. De alcoholdrinkers kregen ongeveer twee eenheden per persoon.

Hun conversaties werden opgenomen en beoordeeld door Nederlanders die niet wisten wie wel of geen alcohol had gedronken. De onderzoekers ontdekten dat degenen die gedronken hadden een betere uitspraak hadden dan de nuchtere deelnemers.

Dr Inge Kersbergen van de University of Liverpool zegt: “Onze studie toont aan dat alcoholconsumptie waarschijnlijk een positief effect heeft op de uitspraak van een vreemde taal.” De onderzoekers benadrukken dat het gaat om enkele glazen. Wie meer drinkt, zal merken dat zijn uitspraak zienderogen achteruit gaat. En niet alleen van een vreemde taal

Bron: WEL.nl