Tegenwoordig is er bijna overal een app voor.

 

In Californië hebben een aantal knappe koppen een machine ontwikkeld dat water in wijn veranderd, de Zogenaamde Miracle Machine. De machine wordt aangestuurd door een App op de smarthphone.

Na een avond wijn drinken kwam de vraag “hoe heeft Jezus dat gedaan?” Philip James en sommelier vriend Kevin Boyer besloten deze vraag te beantwoorden. Het daaropvolgende jaar werd besteed aan het testen van verschillende manieren van het uitvoeren van het wonder, en belandde op een voorspelbare conclusie: de wetenschap.

Zij vonden een manier om klassieke wijn aroma’s en smaken te maken in het laboratorium in plaats van in de wijngaard. Uit deze ontwikkeling werd de Miracle machine gemaakt.

De machine is mMet behulp van water, gist en druivenconcentraat, in staat om de nodige gisting produceren om wijn te maken. De gadget wordt bestuurd door een app die is ontwikkeld voor zowel iOS en Android. Na het toevoegen van de ingrediënten in de machine, kunnen de gebruikers dan kiezen hun wijnstijl kiezen via de app, die vervolgens het process bewaakt en een bericht stuurt wanneer de wijn klaar is.

Boyer is ervan overtuigd dat de wijn -ongeveer $ 2,00 (€ 1,50) per fles kost – net zo goed is als een traditioneel geproduceerde wijn: Hij verwacht de app binnen een aantal weken te lanceren. Als de financiering rond is kan begonnen worden met de productie van de eerste 2000 Miracle Machines.

Op dit moment zijn er een aantal werkende prototypes, de verwachting is dat de definitieve machines in mei op de markt zullen komen.

De machines gaan ongeveer $ 499,00 (€ 360,00) per stuk kosten. Een machine kan in drie dagen tijd een 750ml fles wijn maken, maar er zijn ook plannen om grotere eenheden aan te bieden.

De machine kan zes wijn stijlen maken: Toscaans rood, Oregon Pinot Noir, Napa Valley Cabernet Sauvignon en Chardonnay, Sonoma County Sauvignon Blanc en rode en witte wijnen uit de Bourgogne .

Veel wijnliefhebbers en producenten kijken met grote afkeer naar deze machine en zien dit als oneerlijke concurrentie. Boyer bevestigt dit: “Er zijn niet veel van onze vrienden die ons willen helpen”, maar wij zijn nog steeds van mening dat de machine een enorme impact op de wijnindustrie zal hebben doordat de gemaakte wijn evenveel kost als een flesje frisdrank.

Veel wijnboeren hebben al aangegeven dat de kwaliteit van de machine nooit zo goed kan zijn als de handgemaakte wijn. We weten allemaal wat er gebeurd met de laatste man die water in wijn veranderd – laten we hopen dat de geschiedenis zich wat dat betreft niet weer zal herhalen.