Stagiaire doet bijzondere vondst. Iedereen heeft het wel een keer meegemaakt. De zomer is voorbij en de winterjassen komen weer tevoorschijn. Bij het aantrekken van de winterjas vind je nog wat geld in de jas. Een leuke meevaller. Bij Bollinger is in de zomer van 2010 iets soortgelijks gebeurt, alleen vonden ze daar een verborgen kamer in de wijnkelder. De kamer was gevuld met 600 flessen Champagne.
Een stagiaire werd naar de kelders gestuurd voor opruimwerkzaamheden, tijdens het opruimen van lege flessen werd er een nieuwe muur ontdekt waarin een afsloten deur zat. Achter de deur lag de persoonlijke wijn collectie van de familieleden uit 1830. Bollinger werd opgericht in 1829.
In 2012 werd er onder leiding van keldermeester Gilles Descôtes gestart met een analyse en identificatie van de wijnen. Naast het normale formaat flessen lagen er ook magnum flessen in de kelder, dit was volgens de keldermeester positief in verband met de ontwikkeling. Alle wijnen blijven in de Bollinger schatkamer met uitzondering van één. En die ene fles wordt geveild tijdens een veiling van Sotheby's in New York City op 19 November 2016. De fles die geveild gaat worden is een Champagne uit 1914 en wordt aangeboden als "The Bollinger 1914 Experience."
De koper van de fles krijgt hem echter niet daadwerkelijk mee naar huis. Integendeel, hij of zij zal de wijn samen met drie vrienden drinken tijdens een privé bezoek aan Bollinger. Het drinken van de Champagne zal plaatst vinden in "Galerie 1829" bij Bollinger. Daarnaast wordt er ook een bezoek gebracht aan de wijngaard en de wijnmakerij, is er een twee sterren diner met Bollinger Champagne in restaurant Le Parc in Les Crayères en wordt er overnacht in Le Château Les Crayères in Reims.