Champagne Bollinger SPECTRE Millésime 2009 vanaf 1 oktober verkrijgbaar


Sinds de film Diamonds Are Forever is Bollinger de vaste Champagne in de James Bond films, en ook in de komende film SPECTRE zal Bollinger te zien zijn met een speciale cuvée.

De SPECTRE Limited Edition is een  vintage champagne uit 2009. .Het is een assemblage van chardonnay (32%) en pinot noir (68%), afkomstig van Grand Cru wijngaarden. Volgens Bollinger’s chef de cave Gilles Descotes is dit een van de rijkste Champagne’s ooit gemaakt door Bollinger.

Verpakking

De SPECTRE Limited Edition is verpakt in een zwarte koelbox met reliëf zilver Bollinger en 007 branding. (ontwerp door Carré Basset) De buitenkant is ontworpen om de textuur van het pistool-grip op 007‘s Walther PPK na te bootsen, terwijl het geïsoleerde interieur de fles voor maximaal twee uur op temperatuur houdt.

De eerste ontmoeting van James Bond met Champagne Bollinger betreft de scene waarin Tiffany Case een fles Bollinger stuurt naar de hut van James Bond op de Queen Elizabeth, in de film Diamonds Are Forever. De eerste verschijning in een film was echter toen James Bond Roger Moore Champagne Bollinger bestelde bij roomservice in de film Live and Let Die.


SPECTRE
is de 14e Bond-film met Champagne Bollinger, in deze film drinkt James de exclusieve prestige cuvée Bollinger R.D. 2002. De Champagne Bollinger SPECTRE Limited Edition millésime 2009 is verkrijgbaar vanaf 1 oktober 2015 en zeer beperkt verkrijgbaar.

 

Bron: wijnverlinden.nl