Shangri-La nieuwe Bordeaux?

Moët Hennessy staat op het punt om zijn eerste Chinese wijn in de stad Shangri-La vrij te geven in een “bijzonder project”. De wijn, een Cabernet-Merlot blend, is afkomstig van een 30 hectare groot wijngaard in een “zeer, zeer afgelegen deel van China ” Aldus Jean-Guillaume Prats, president van Moët Hennessy Estates & Wines.

 

 

De wijnstokken werden oorspronkelijk geplant door de lokale overheid om de diversiteit in de agrarische productie van de lokale inwoners te bevorderen. Moët-Hennessy heeft een deel van deze wijngaarden gehuurd,en bouwde er een wijnmakerij in de buurt. Er zin plannen om de komende maanden meer wijnstokken aan te planten. Echter de Chinese overheid verbied buitenlandse eigendommen van wijngaarden in dit deel van China, dus Moet-Hennessy zal de wijngaarden moeten huren.

 

 

 

 

 

 

De wijngaarden liggen tussen de 2300 en 2600 meter hoogte. De grote hoogte en “intens licht” spelen een belangrijke rol in de “kwaliteit van de schil en de tannines” van de druiven. Door de ligging en de extreme dagelijkse temperatuurschommeling  (+35 graden overdag en +5 graden ‘s nachts) gaat de rijping langzamer. In dit gebied zitten zo’n  170 dagen tussen de bloei en de oogst.

De wijn zal in Oktober 2015 worden uitgebracht in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, wanneer de wijn naar Nederland komt is niet bekend gemaakt.