Champagne kan bij veel soorten eten, niet alleen bij culinaire hoogstaande gerechten. Onlangs waren er al combinaties met een aantal bijzondere gerechten zoals popcorn en fish&chips maar volgens Moët & Chandon zijn de Franse frietjes ook een perfecte combinatie met Champagne. De zuurgraad van Champagne gaat namelijk goed samen met het zout en vet uit de frites.

Frieten, het universele en typische junkfood, zou de beste voedseloptie kunnen zijn om te combineren met een glas champagne, aldus Marie-Christine Osselin, (kwaliteitmanager Moët & Chandon).

Tijdens een Moët & Chandon-wijndiner georganiseerd in het Mandarin Oriental hotel in Hong Kong deze week, zei Osselin dat Champagne-drinkers niet hoeven te fronsen bij junkfood. Zoals aangegeven kunnen de zoutheid en knapperigheid van de friet de zuurgraad en bubbels van de Champagne aanvullen. Steevast, een goede kwaliteit champagne van lage dosering werkt goed met zoute gerechten, voegde ze eraan toe.

De sleutel tot het koppelen van Champagne en voedsel in het algemeen, volgens Osselin, is het volgen van de regel om eenvoudige ingrediënten te kiezen. 'Champagne is een wijn die om eenvoudige ingrediënten vraagt, niet meer dan drie,' zei ze, terwijl ze verwees naar een gerecht voor haar. Gewokte kreeft met morielles en asperges, een Kantonese gerecht geserveerd tijdens het wijn-spijs diner.

Ze legde uit dat de paddenstoelen en noten in het gerecht mooi aansluiten bij de verschillende rijpingsfasen van Champagne. En dat asperges de frisheid en zuurgraad van de bubbel mooi benadrukken.

Tijdens het diner presenteerde Osselin enkele Moët-vintage-champagnes, waaronder Moët & Chandon Grand Vintage Collection 1988, Moët & Chandon Grand Vintage Collection 1998, Moët & Chandon Grand Vintage Rosé 2008, Moët & Chandon Grand Vintage 2009, en een magnum van Moët & Chandon Impérial NV.

Het diner was een groot succes en er werd reeds gesproken over een vervolg met “junk food”.

 

Bron: thedrinksbusiness,com