De eigenaren van Château Angludet hebben bekend gemaakt dat er vanwege de vorstschade geen 2017 jaargang op de markt wordt gebracht.

Reden voor deze opmerkelijke beslissing is de vorstschade in april 2017, deze was zo ernstig dat het de potentiële oogst heeft verwoest. Bij een normale oogst zou de opbrengst ongeveer 1.600 hectoliter zijn, echter na het testen van een deel van de oogst bleek dat de kwaliteit niet toereikend was.

Het nieuws zal een klap zijn voor de aanhangers van het kasteel dat algemeen wordt beschouwd als een hele goede prijs-kwaliteit verhouding. Het nieuws betekent ook dat Angludet zich voegt bij een groeiende lijst van châteaux die hebben aangekondigd dat ze in 2017 geen enkele wijn zullen maken,  Van Château Climens en Château Fieuzal was al bekend dat ze geen 2017 op de markt brengen.

De familie Sichel is ook mede-eigenaar is van Château Palmer en heeft er vertrouwen dat deze kwaliteit voldoende is om op de markt te brengen. Volgens de familie is het Château wel getroffen door de vorst maar dat er voldoende opbrengst zal zijn voor de eerste wijn. Waarschijnlijk zal er wel minder opbrengst zijn voor de tweede wijn (Alter Ego).'

Bron: thedrinkbusiness.com