Wat geef je de vrouw die alles al heeft? In geval van de voetbal ster David Beckham koopt je haar een wijnmakerij.

Zo’n 18 maanden geleden stopte David Beckham met voetballen, maar stilzitten lukt nog niet. Begin Oktober werd al de Haig Club Whisky geintrocueerd door Diageo. Nu blijkt dat de oud-voetbalster David Beckham zich ook heeft verdiept in wijn maken.

Sinds 2008 woont David met zijn vrouw Victoria in Los Angeles en naar nu blijkt heeft David toen al een wijnmakerij in Napa Valley gekocht. David wilde zijn vrouw namelijk verrassen met een fles wijn waar haar naam op het etiket staat.

De wijnmakerij wordt gerund door een team van specialisten, maar waarschijnlijk zal de wijn niet in de verkoop komen bij het grote publiek. In plaats daarvan zal de oogst worden verdeeld onder Beckhams beroemde vrienden.

Er zijn op dit moment nog geen proefnotities bekend over de wijnen. Op de wijnmakerij is tevens een groot herenhuis gebouwd welke van alle gemakken is voorzien Opvallend is echter dat het echtpaar vaker in Zuid-Frankrijk is voor ontspanning dan in Napa Valley.  Maar over verkoop van de wijngaard wordt niet gesproken.

Ten tijde van de aankoop, midden 2008, was de financiële crisis op zijn hoogtepunt, dus waarschijnlijk kreeg Beckham de wijngaard voor een ‘koopje’. Het geschatte vermogen van de familie Beckham is ongeveer $ 280 miljoen (€ 220 miljoen) dus het zal nog niet zo heel zwaar op de balans drukken.

David Beckham is niet de eerste beroemdheid die investeert in wijn, veel gingen hem al voor. Angelina Jolie en Brad Pitt (Chateau Miraval in de Provence), Antonio Banderas (Ribera Del Duero), Sir Cliff Richard (Portugal) en Andrés Iniesta (Spanje) zijn voorbeelden van beroemdheden met eigen wijngaarden.

In tegenstelling tot de Beckham’s zijn deze wijnen wel te koop. De wijnen van Andrés Iniesta zijn trouwens te koop bij Heisterkamp Wijnkopers in Ootmarsum.