Een Sauternes wijnproducent is een tiende van zijn normale druif oogst kwijtgeraakt nadat ze ‘s nachts werden geoogst door iemand anders.

 

Begin deze maand werden er ‘s nachts bij Château Suau 13 rijen wijnstokken (waarde circa € 20.000,-) door onbekenden geoogst.

De gestolen druiven vertegenwoordigen ongeveer 10% van de jaarlijkse oogst van het landgoed , aldus eigenaresse Corinne Biarnes . ‘Het was zeer correct gedaan, er was geen vandalisme, de druiven werden zorgvuldig geoogst.’ ‘De persoon moet een beetje kort zijn geweest en de perceel is ver van de weg gelegen.’

Biarnes voegde eraan toe, “om bestolen te worden door een collega wijnproducent, is een onbeschrijfelijke ervaring”. Het staat bijna vast dat de diefstal van de druiven gedaan is om de productievolumes van een ander landgoed te verhogen.

De voornaamste zorg op dit moment van Chaêateau Suau is de vraag of de verzekeringsmaatschappij deze roof zal compenseren. Door de slechte zomer is al 20% van de oogst verloren gegaan. De verzekeringsmaatschappij bekijkt de situatie.

Château Suau heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal.