Champagne markeert meestal een gedenkwaardige gelegenheid voor de meesten van ons – maar wetenschappers beweren nu dat drie glazen per week kan helpen om ervoor te zorgen dat het een blijvende herinnering wordt.
Onderzoekers zeggen dat een gezonde dosis bubbels kan helpen tegen hersenaandoeningen zoals de ziekte Alzheimer en dementie. Jeremy Spencer, een biochemie professor aan de universiteit van Reading, zei iedereen die ouder is dan 40 er verstandig aan zou doen om twee of drie glazen per week te drinken. ‘Dementie begint waarschijnlijk rond de 40 en gaat over rond de 80,’ zei hij. ‘Het is een geleidelijke daling dus hoe eerder mensen deze heilzame stoffen in champagne drinken, hoe beter.’ Zijn team zegt dat de bron een stof is genaamd fenolzuur, gevonden in de zwarte druiven, Pinot Noir en Pinot Meunier, die beide worden gebruikt voor champagne. Tijdens het onderzoek deed men gedurende zes weken dagelijks champagne in het voer van ratten. geheugen van de ratten met het champagnedieet bleek 20% beter dan de ratten die geen ‘bubbeldvoer’ kregen. Het onderzoeksteam wil nu dat gedurende drie jaar 60 senioren drie keer per week champagne drinken. Waarschijnlijk zal men geen gebrek aan vrijwilligers hebben. Bron: Metro.co.uk