DUSSELDORF, 18 maart 2015 – Gisteren werd hij dan eindelijk op de laatste dag van Prowein door het Institute of Masters of Wine in samenwerking met Drinks Business uitgeroepen tot Wijnmaker van het jaar 2015.


Sinds 2011 was hij al meermalen genomineerd, Maar dit jaar is hij gekozen tot winnaar. We hebben het over de Duitse wijnmaker Egon Müller (1959) van zijn eigen familiebedrijf Scharzhof gelegen in de Moezel. ‘Zijn wijnen staan al jaren wereldwijd bekend om hun exceptionele kwaliteit’, aldus de voorzitter van de Institute of Masters of Wine, Sarah Jane Evans MW.

Hij werd gekozen door een jury bestaande uit collega-wijnmakers – waaronder diverse Masters of Wine die tevens wijnmaker zijn-  en de voorgaande vier ‘wijnmakers van het jaar’.

Egon groeide op het wijnlandgoed van zijn ouders en ging na zijn schooltijd werken bij diverse chateaux in Frankrijk, waaronder Pichon Lalande en Yquem. Gegrepen door het wijnvirus studeerde hij oenologie aan de Hogeschool te Geisenheim en deed daarna nog meer buitenlandse ervaring op in Amerika en Japan. In 1991 nam hij het bedrijf over van zijn vader.

Bron: slijtersvakblad.nl