Een oud-medewerker van Brunello di Montalcino wijnmakerij Soldera is veroordeeld tot vier jaar in de gevangenis na het saboteren van duizenden liters wijn van de beroemde producent.

Andrea Di Gisi werd veroordeeld na een korte rechtszitting in Siena, waarin hij schuldig werd bevonden aan vandalisme  op Gianfranco Soldera’s landgoed Case Basse, Op 2 december vorig jaar.

Di Gisi, eerder een medewerker van Soldera’s, brak in zaak Case Basse in en opende tien vaten van het ouder worden Brunello di Montalcino, hij verpeste 62.600 liter wijn.

Zijn arrestatie twee weken later werd wereldwijd gemeld aan een geschokte wijnwereld. De rechter ‘aanvaardde de aanklachten volledig’, zei estate eigenaar Gianfranco Soldera .

Soldera beschreef de schade die is veroorzaakt als ‘dramatisch’. Hij voegde eraan toe dat een beperkt deel van de afgelopen zes wijnjaren intact blijft, en deze ‘zullen worden verkocht in de komende jaren “. Het deel van de 2006 vintage reeds gebotteld ten tijde van de aanval is ook veilig. De eerste wijn zendingen vanuit het landgoed sinds de aanval zal beginnen aan het einde van deze maand.

Bron:Decanter.com