Champagne Gosset past bij sommige van zijn wijnen malolactische gisting toe om de brut NV “iets zachter” en “toegankelijker” te maken.

Na een gesprek met Gosset eind januari van dit jaar, bleek dat het merk geleidelijk aan is begonnen met het toepassen van een malolactische gisting voor een deel van de wijn. Opmerkelijk want Gosset had de reputatie van “het huis waar nooit malolactische gisting plaatsvond”.

We waren altijd strikt tegen de malolactische gisting tot zes jaar geleden. Toen zij  we begonnen. We hebben wijnen die een malolactische gisting hadden gehad vermengd met de Brut Excellence.” Gosset vertelde dat de resultaten van deze verandering drie jaar geleden op de markt te zien waren.

Er is bewust gekozen voor een langzame verschuiving, dit om een soepele overgang te krijgen. Toch merkte men dat de handel het verschil heeft opgemerkt  met een verhoogde omzet als gevolg.

“We hebben altijd een fantastische brut NV, maar het doel van deze move is de Champagne meer als aperitief te promoten, dus wilden we het iets zachter en gemakkelijker maken.” aldus Goset.

“Onze klanten zijn erg blij met de verandering. Hoewel ze zeggen dat ze de stijl van Gosset altijd al mooi vonden, zeggen ze nu dat de Champagne meer open en  toegankelijker is. Hierdoor nemen de klanten 2-3 glazen in plaats van slechts een.

“De malolactische gisting is een gisting waarbij de scherpe, groene appel-achtige appelzuur omgezet wordt in het zachtere melkzuur met bijbehorende zachtere fruitsmaken.”

Ghampagne Gosset wordt in Nederland geïmporteerd door Goessens.