Henri Krug, voormalig hoofd van de Champagne Krug, is op 76 jarige leeftijd overleden aan kanker.
Henri Krug, overleden op 7 maart, vertegenwoordigde de vijfde generatie van de familie die Champagne Krug.

Na zijn pensionering bleef hij lid van het proefpanel om te helpen bij het samenstellen van de verschillende Krug cuvees, zoals zijn vader Paulus had gedaan.

‘Het is met grote droefheid dat we hoorden van het overlijden van Henri Krug,’ zei Krug president en CEO Maggie Henriquez. ‘Onze gedachten zijn bij zijn familie, in het bijzonder zijn vrouw Odile en zijn vijf kinderen, waaronder Olivier en zijn broer Remi.

‘Henri Krug was een symbolische persoon in de Champagne wereld, een man zeer goed gerespecteerd voor zijn vrijgevigheid en zijn overtuigingen. Altijd streven om verder te gaan in de creatie van zijn Champagnes, droeg hij bij aan de versnelling van de ontwikkeling van Krug over de hele wereld. ‘ Krug werkte nauw samen met zijn meer flamboyante broer Remi, en gedurende die tijd ïntroduceerde Krug de Rose, Clos du Mesnil en het meest recent Clos d’Ambonnay.

Ook hadden ze toezicht op de verkoop van Champagne Krug in 1999, toen het huis werd gekocht van Remy-Cointreau door LVMH voor een bedrag naar verluidt FF1, 000m – ongeveer € 150 miljoen.

De broers ‘vaardigheden waren complementair. ‘Mensen zeiden dat we als twee helften van dezelfde vrucht,’ Remi vertelde Franse krant l’Union. ‘Hij was rustig, gereserveerd, bescheiden en een goede luisteraar.’ ‘Hij heeft een groot gevoel van betrokkenheid had, hij was een perfectionist en dit leidde zijn elke beweging,’ zijn zoon Olivier zei in l’Union. Ghislain de Montgolfier, voorzitter van de Union des Maisons de Champagne zei: ‘Henri was een van de grote Champenois van onze tijd, hij was een man van weinig woorden, maar hij had een grote aanwezigheid. Hij was streng en een perfectionist – zeer nauwgezette – elk detail geteld. Samen met zijn broer Remi tilde hij het spel in de Champagne. Hij was geen heilige, maar hij was een echt goede vent, een echte familie man.

 

Bron: Decanter.com