Voor de 156e keer werd op 20 november 2016 de jaarlijkse Hospice de Beaune veiling gehouden. De veiling ontstond in de 15e eeuw op initiatief van keizer Filips de Goede met als doel geld inzamelen voor de zieken in Beaune. De eerste veiling was in 1859.
De organisatoren hadden op voorhand al verwacht dat de opbrengst lager zou dan in 2015 maar waren tevreden over de opbrengst, dit was namelijk de op één na hoogste opbrengst ooit.
"Gezien het huidige economische en politieke klimaat, was de verwachting al dat de prijzen lager zouden aankomen." aldus veilinghuis Christie's. De opbrengst was 26 % minder vergeleken met 2015 (toen was de opbrengst € 11 miljoen. Tijdens de veiling worden wijnen uit de 148 hectare omliggende wijngaarden aangeboden. De wijnen worden elk jaar tijdens de derde zondag in november aangeboden. 85% van de aangeboden wijnen is afkomstig uit 1er of grand cru wijngaarden. Dit jaar waren er 470 vaten rode en 125 vaten witte wijn aangeboden. Het hoogste bod ging naar het vat Corton Les Bressandes grand cru 2016 . dit vat ging weg voor € 200.000,- De opbrengst van vandaag gaat naar de Stichting Couer & Recherche en de Arc-Stichting. Deze twee stichtingen doen kanker onderzoek en onderzoeken naar hartziektes.