Er dreigt een juridische strijd te ontstaan tussen Apple en de Champagne autoriteiten nu er geruchten zijn dat Apple een ​​’Champagne’-gekleurde versie van de iPhone gaat lanceren.

 

Een wijdverspreid online lekken en video’s suggereren dat de nieuwe iPhone 5S telefoon zal komen in twee nieuwe kleurvarianten – een grijze tint genaamd ‘grafiet’ en een bleke gouden kleur naam ‘champagne’.

Echter, de  kleur van de behuizing is waarschijnlijk in strijd zijn met het generieke lichaam Champagne, het Comite interprofessionel du Vin de Champagne (CIVC), die belast is met de bescherming van de naam Champagne over de hele wereld.

In het verleden, heeft juridische team van de CIVC’s succes gehad met het verbod op de verkoop van een reeks van producten die  “champagne”  gebruikten in hun naam, de verpakking of marketing.

Een CIVC woordvoerder vertelde dat tot nu toe de Apple rapporten slechts ‘geruchten’ waren, en dat het CIVC op meer informatie wacht alvorens te beslissen welke actie, indien van toepassing, te zullen nemen. Maar hij voegde eraan toe: ‘De benaming Champagne wordt beschermd in Frankrijk, de EU en de meeste landen van de wereld, dit betekend dat champagne dus alleen wijnen uit de Champagne streek in Frankrijk mogen zijn.’

Echter, de naam Champagne geniet slechts beperkte bescherming in de VS, Hier gebruiken veel in de VS geproduceerde mousserende wijnen nog steeds het woord “champagne” op hun etiketten, het is dus beperkt mogelijk.