Champagnehuis rouwt om dood van oprichter.

Nicolas Feuillatte, de naamgever van de grootste coöperatie in Champagne, is overleden op 88 jarige leeftijd.

De magnaat van Champagne , die zijn fortuin in New York (VS) vergaarde, begon met het maken van Champagne in 1976. Dit was een opmerkelijk overstap omdat Feuillatte in New York in handelaar was in koffie.Door de onrusten in Europa was de familie Feuillatte gedwongen te vluchten naar de VS. Hier richtte Nicolas zich op de import van koffie.

Toen Nicolas 40 jaar was besloot hij terug te gaan naar Frankrijk waar hij inde buurt van Reims een wijngaard van 12 hectare had gekocht. Hier begon Nicolas Champagne te maken die hij vervolgens verkocht aan zijn beroemde vriendenkring in de VS.

Door het succes van zijn Champagne was Nicolas genoodzaakt om de productie uit te breiden.  Samen met Henri Macquart werd er in 1986, de coöperatie vinicole – Champagne Nicolas Feuillatte opgericht.

De coöperatie bevat nu 5000 telers en 5500 hectare wijngaard. In 2013 werden er 10,4 miljoen flessen champagne verkocht behoort het tot een van de drie best verkopende Champagne merken wereldwijd, achter Moët en Veuve Clicquot.

Het merk verkoopt in 83 landen en is de bestverkopende Champagne merk in Frankrijk, met 52 procent van de markt. Het merk is sterk betrokken geweest bij bijdragende kunst, culturele en culinaire evenementen over de hele wereld.

Feuillatte overleed op zondag, aldus het bedrijf.