nieuwe distributeur voor Osborne in Nederland

Het Oldenzaalse familiebedrijf De Monnik Dranken heeft, met ingang van 1 februari 2015, een overeenkomst gesloten met het Spaanse Osborne betreffende de exclusieve distributie van de Osborne producten op de Nederlandse markt. Medio februari zal De Monnik Dranken de producten op voorraad hebben.

Beide bedrijven zien kansen om doormiddel van deze samenwerking de positie van Osborne in alle segmenten van de Nederlandse markt te versterken. De Osborne Group is voor het grootste deel eigendom van de familie Osborne. Het Spaanse bedrijf met een historie van meer dan 200 jaar is vooral bekend vanwege de productie van sherry, maar produceert ook een uitgebreid assortiment aan port, gedistilleerd en wijn.

De Monnik Dranken is een drankengroothandel en importeur, met een heel breed pakket aan eigen import producten. Directeur Hans Olde Monnikhof: “Osborne en De Monnik Dranken, beide familiebedrijven met een lange historie, vullen elkaar perfect aan.  De Monnik Dranken heeft veel ervaring met het positioneren van gedistilleerd en wijn in de diverse segmenten van de Nederlandse drankenmarkt. De producten van Osborne zijn een hele mooie aanvulling in breedte en diepte van ons bestaande assortiment.”

 

In eerste instantie zal gestart worden met de distributie van de Osborne sherry’s. Vervolgens zullen gefaseerd ook de overige producten worden geïntroduceerd zoals onder andere de ports en Veterano brandy.