Champagnehuis Ruinart heeft documenten ontdekt waarin, volgens eigen zeggen, bewijzen staan dat het wijnhuis  in 1764 rosé champagne heeft gemaakt.

 

Het Champagne huis heeft onlangs in zijn eigen boekhouding een document ontdekt met een rekening van 14 maart 1764. Dit betreft een rekening van 120 flessen. waarvan 60 flessen Oeil de Perdrix zouden zijn.

De term Oeil de Perdrix verwijst naar een delicate roze koperachtige kleur. Volgens Ruinart bewijst dit dat er zo’n 250 geleden al rosé Champagne werd verhandeld.

Deze rosé Champagne is waarschijnlijk gemaakt door vlierbessen kleurstof toe te voegen.De eerste zending van Ruinart Rose ging naar Duitsland, besteld voor Zijne Doorluchtigheid de hertog van Mecklembourg-Strelitz.

Frederic Panaïotis,de keldermeester van Ruinart zei: “Als een van de oudste champagnehuizen in de regio vinden wij onze geschiedenis en erfgoed erg belangrijk, we waren dan ook erg enthousiast toen wij deze primeur ontdekten.

“We zijn erg trots op onze rosé Champagnes en het is geweldig om te weten dat de geschiedenis van rosé Champagne begon bij Ruinart.  Hiermee kunnen wij aantonen dat rosé Champagne is geenszins een nieuw trendy product is.

Het was 250 jaar gelden de Champagne voor de elite. De rose is gemaakt met chardonnay uit de Montagne de Reims en Pinot Noir.