Een Italiaanse wijngaard is flink beschadigd toen een reuzekei van de rotswand afbrokkelde en onder aan de helling tot stilstand kwam.

Dramatische beelden tonen de omvang van de schade als gevolg van de aardverschuiving op 21 januari in Tramin-an-der-Weinstrasse, in Alto Adige (het duitstalige deel van Italië).

Volgens berichten op suedtirolnews.it hebben drie gigantische rotsblokken zich losmaakte van de rotswand en vielen de blokken met een omvang van 4000 kubieke meter naar beneden in een 300-jaar oud gebouw en de bijbehorende wijngaard.

Het gebouw en een deel van de wijngaard werden flink beschadigd, maar wonder boven wonder raakte er niemand gewond. Het hoofdgebouw, eigendom van de Servieten Orde van de katholieke kerk, bleef gespaard van  schade omdat een tweede rotsblok slechts enkele meters van het hoofdgebouw stil viel.

Het gebied is inmiddels geëvacueerd omdat geologen vrezen dat er nog zo’n 500 tot 600 kubieke meter rots in de vallei kan vallen.  Geoloog, David Toni Dandl, zei: De schade aan eigendommen (wijngaard en gebouwen) zullen volgens de eerste schattingen in de miljoenen euro’s lopen.