Concept red wine flavours – chocolate

Dol op chocolade en wijn? lees onderstaand artikel!

 

Volgens wetenschappers van de Universiteit van East Anglia en Kings College in Londen, biedt het eten van de stof flavonoïden bescherming tegen diabetes type 2. De stof flavonoïden komt veel voor in bessen, thee en chocolademelk.

Bijna 2.000 gezonde vrouwen werden gevraagd om via een vragenlijst in te schatten hoe hoog hun flavonoïdeninname is. Als meetpunten werden onder andere kruiden, groenten (zoals peterselie, tijm en selderij) en fruit (zoals bessen en rode druiven) genomen.

De resultaten toonden aan dat mensen met een hoge inname van deze voedingsmiddelen een lagere insulineresistentie en betere regelgeving van de bloed glucose hadden.

Professor Aedin Cassidy, van UEA Norwich Medical School het onderzoek leidde, zei: “Wij merkten dat degenen die veel anthocyanen en flavonen consumeerden een lagere insulineresistentie hadden. “Een hoge insulineresistentie wordt geassocieerd met diabetes type 2, dus wat we zien is dat mensen die voedingsmiddelen eten die rijk zijn deze twee verbindingen minder kans om de ziekte te ontwikkelen.

Professor Tim Spector, research medewerker en directeur van het onderzoek van King’s College in Londen, zei: “Dit is een bijzondere vondst waaruit blijkt dat sommige onderdelen van de voedingsmiddelen waarvan we denken dat ze ongezond zijn (zoals chocolade of wijn) een aantal heilzame stoffen kunnen bevatten.

Wijn en pure chocolade vallen in ieder geval in deze categorie, dus het is verstandig om gematigd dit te eten en te drinken.