Wijnwinkel Le Clos in Dubai International Airport heeft een Balthazar van Château Margaux te koop gezet voor £ 122.000 (€ 143.000), hierdoor is het de duurste fles wijn ooit aangeboden in de detailhandel.

 

 

De winkel heeft de exclusieve retail rechten van drie 12-liter flessen Chateau Margaux 2009.

Dit is de eerste keer in de geschiedenis dat Chateau Margaux Balthazars heeft gebotteld. In totaal werden er zes van geproduceerd, waarvan er slechts drie te koop worden aangeboden door Le Clos.

Van de veel-geprezen vintage 2009 wordt gezegd dat het een van de beste wijnjaren ooit is van Chateau Margaux. De Balthazar wordt aangeboden in een gegraveerde eikenhouten kast ontworpen door de Franse agentschap Partisan du Sens.

De koper van de fles zal eerste klas naar Frankrijk worden gevlogen voor een prive-rondleiding door de wijngaard en kelders, gevolgd door een diner in het kasteel georganiseerd door Margaux’s chief wijnmaker en directeur, Paul Pontallier. “Hiermee willen we dit fantastische vintage onder de aandacht brengen, we zijn blij met samenwerking met Le Clos waardoor wij deze drie Balthazars kunnen aanbieden aan de wereld van de internationale en veeleisende wijn kopers,” zei Pontallier.

“De geschiedenis van Château Margaux gaat meer dan 400 jaar terug. De oogst van 2009 is een van de mooiste die we ooit hebben geproduceerd, dus daarom hebben we gekozen om het te bottelen in dit prachtige formaat. “voegde hij eraan toe.