Eerst kwam de roman,  toen de film, en nu wordt de “vijftig tinten grijs” hype uitgebreid tot wijn. De wijn zal worden verkocht met de slogan  “You.Are.Mine.”

Aanvankelijk heeft de auteur EL James twee wijnen gelanceerd, rood satijn en witte zijde. Ze zijn “persoonlijk gemengd door auteur, samen met de wijnmakers in premium North Coast appellation California’s”, aldus een persverklaring.

Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de productie van de wijnen is de Mendocino Wine Co, die maakt ook voor een aantal andere beroemdheden wijnen, waaronder Pink Floyd en de Rolling Stones.

“Wijn speelt een belangrijke rol in de romanserie” aldus de auteur. “Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor goede wijn, dus de combinatie van twee van mijn passies op was een natuurlijke uitbreiding van de serie.”

Meer dan 90 miljoen exemplaren van boeken uit de “vijftig tinten grijs” trilogie zijn naar verluidt verkocht wereldwijd, in 52 verschillende talen. Met andere woorden, er is een markt voor wijn.

De auteur heeft de hoop dat “mijn lezers met een glas in de hand dubbel op genieten van de romantiek tussen Anastasia en Christian.”

Wie de wijn in Nederland gaat importeren is nog niet bekend.