Drinkt het Nederlands Elftal straks Taittinger champagne tijdens uitreiking wereldbeker?

Champagne Taittinger is trots om zich de komende anderhalf jaar FIFA’s Officiële Champagne te noemen. Daarmee is Champagne Taittinger de voorkeurchampagne tijdens de 2014 FIFA World CupTM in Brazilië.

Het huis Taittinger was altijd al intens verbonden met voetbal. Als klein jongetje zag Pierre-Emmanuel Taittinger, nu President van het Huis Taittinger, zijn vader, de burgemeester van Reims, de eerste bal werpen tijdens de finale van de Champions league tussen Real Madrid en Reims in 1959. Het sprankelende gevoel van zo’n finale was nu voor altijd verenigd met de karakteristieke waarden van Champagne; voortreffelijkheid, feestelijkheid, vreugde en humaniteit. Sindsdien is Champagne Taittinger gelieerd aan verscheidene Europese voetbalclubs. En als Officiële FIFA Champagne zal Taittinger op internationaal niveau mensen verenigen in hun bevlogenheid voor uitmuntende sportieve prestaties.

Over Champagne Taittinger

Taittinger is geliefd bij vele Champagneliefhebbers. Het is een van de weinige familiebedrijven in de Champagne, opgericht in 1734 en vandaag de dag geleid door Pierre Emmanuel Taittinger. Aan de basis van de kwaliteit van de Champagnes van Taittinger staan de 289 hectare eigen wijngaarden op de beste locaties. Ze leveren 1/3 deel van de jaarlijkse behoefte aan wijn. De resterende druiven worden op contractbasis gekocht van boeren in de beste wijngaarden, met relatief veel chardonnaydruiven uit de Côte des Blancs, waar de mooiste chardonnay vandaan komt. De meest verkochte champagne van Taittinger is de Brut Réserve. Behalve de Brut Réserve, Demi-Sec en Brut met jaartal (Millésimé), voert Taittinger ook een Brut Rosé , een after dinner champagne (Nocturne Sec), de single vineyard Les Folies de la Marquetterie en ook de bijzondere Prélude, een Brut op basis van druiven met een klassering van 100% op de schaal van de Crus.

Vlaggenschip is de Cuvée Prestige ‘Comtes de Champagne’, verkocht als Blanc de Blancs en Rosé. Wijnen die de grootsheid van Champagne Taittinger verder benadrukken.

Champagne Taittinger kijkt uit naar de finale van de 2014 FIFA World CupTM in het iconische Maracanã Stadium op 13 juli 2014. Het moment waarop de wereldkampioenen worden gehuldigd en de King of bubbles zal delen in de feestvreugde. Laten wij allemaal hopen dat het Nederlands Elftal hier als winnaar zal staan.