Italiaanse politie vind 9.000 flessen namaak Moët & Chandon.

Het is bekend dat er veel namaak producten op de markt is, veelal gaat het om dure merkkleding of horloges. Echter de Italiaanse politie is bij toeval op een grote hoeveelheid namaak Champagne van het merk Moët & Chandon gestuit.


In een schuur nabij de Italiaanse stad Padua heeft de politie meer dan negenduizend valse flessen van het beroemde Franse champagnehuis in beslag genomen. De totaalwaarde van de nagemaakte bubbel is zo’n € 350.000,-.Aldus de lokale krant PadovaOggi.

In de schuur op het Italiaanse platteland trof de Guardia di Finanzae , ( soort Italiaanse douane) ook nog eens 40.0000 vervalste Moët & Chandon-etiketten aan. Klaar om op de flessen te worden geplakt.

Bij de vondst in de schuur trof de Italiaanse politie ook acht personen aan, elk met een crimineel verleden. De vervalsing kwam vorig jaar al aan het licht, maar is maandag pas bekendgemaakt. De vervalsing werd per toeval ontdekt op een fles Champagne zonder serienummer.

Inmiddels is de drank die doorging voor champagne geanalyseerd. Volgens de politie van Padua gaat het om mousserende tafelwijn; een slobberwijntje dus, verpakt in chique Moët-& Chandon flessen.

Bron: volkskrant.nl .