Wijnbouwers in Napa valley richten voetbalclub op.

Napa Valley heeft nu haar eigen voetbalteam- Napa Valley 1839.
De naam van de club is afgeleid van het jaar waarin de eerste wijnstokken in
het noorden van Californië werden aangeplant.
Deze aanplant gebeurde door George C. Yount en heeft veel impact gehad in
de economie van Californië.

De nieuw opgerichte semi-professionele club Napa Valley 1839 FC zal uitkomen in de 4th National Premier Soccer League (NPSL) Golden Gate conferentie.
In deze poule zitten onder ander teams als: CD Aguiluchos USA, East Bay FC Stompers, Sacramento Gold en Sonoma County Sol. Het team beschikt naar eigen zeggen aan een overvloed aan lokale en internationale footballing ervaring.

“1839 is een zeer historisch jaar voor de Napa Valley,” vertelde mede-team eigenaar Arik Housley. Onze voetbalvereniging begrijpt de impact van onze wijnindustrie en omarmt de geschiedenis hiervan.

“We zijn zeer enthousiast dat we het team kunnen presenteren, en wachten al een tijd om ook de naam te mogen lanceren. zei Housley. Deze lancering laat iedereen zien hoe enthousiast we zijn. “Er zijn hier in Napa Valley een heleboel spelers die niet de mogelijkheid hebben om door te stoten naar een hoger niveau. Wij hopen een podium voor deze spelers te kunnen worden.

De club zal zich ook uiten op de sterke lokale banden de wijnindustrie, bijvoorbeeld door middel van zijn club logo. Hierin staat onder andere een wijnfles en een bal met daarop wijnbladeren.

Napa Valley 1839 zal zijn wedstrijden spelen in het Memorial Stadium in het centrum van de stad Napa, dit stadion bied plaats aan 6.000 toeschouwers. De ploeg speelt het eerste ooit de competitiewedstrijd tegen CD Aguiluchos Verenigde Staten op 25 maart aanstaande.

Bron: drinkbussines.com