Waarom is het in Ierland handig om een zwaard te dragen als je een glas wijn wilt bestellen?

 

1 . Misschien wel de beroemdste wet die de wereld van de wijn achtervolgt is een besluit uit 1954. Er mogen geen vliegende schotels vliegen , opstijgen of landen in de wijngaarden van Châteauneuf – du – Pape . Dit is natuurlijk erg jammer voor de grenache – liefhebbende Marsbewoners die met schreeuwende kinderen op de achterbank even snel de wijnvoorraad willen aanvullen. Nu moeten ze de vliegende schotel parkeren in nabijgelegen Vacqueyras en naar Châteauneuf – du – Pape lopen.

2 . Vrouwen zijn niet toegestaan ​​in het wijngebied van de berg Athos (Griekenland). Vrouwelijk schoon zou de monikken er wonen en werken afleiden, en dus heeft de lokale wetgeving ervoor gezorgd dat deze mannen niet hoeven te kijken naar een vrouw. Dus of het nou Doutzen Kroes is of uw bejaarde , besnorde oudtante, op de berg Athos zult u ze in ieder geval niet tegenkomen. Uit betrouwbare bron hebben wij ook vernomen dat er niet heel erg veel jonge mannen naar de berg gaan om te ‘chillen’.

3 . Op de Dublin Trinity College , kan elke student(e) een glas wijn eisen tijdens een examen. mits de student(e) maar een zwaard draagt. Onder deze geheimzinnige wet , het os blijkbaar een leuke idee om gewapende , gestreste en aan slaaptekort leidende studenten een drankje te geven tijdens een examen. Worden ze daar rustiger van?

4 . Als je wel eens in een Duitse wijnkelder hebt gelopen het je waarschijnlijk ook wel eens een kooi zien staan. Mousserende wijn moet achter slot en grendel worden bewaard en de Duitse belastingdienst legt een ‘luxe’ heffing op deze wijnen . De wet is in 1902 ingegaan met als doel de financiering van de Duitse marine . De belasting bestaat tegenwoordig nog steeds, maar de opbrengst wordt sinds 1949 niet meer gebruikt om nieuwe boten te kopen. In plaats daarvan biedt het een klein bedrag van de inkomsten voor de Duitse regering en houdt de Duitse hangslot industrie drijven. Mocht je in de kooi geen mousserende wijn aantreffen maar een met leer beklede vrouw, dan ben je waarschijnlijk in een andere kelder.

5 . In de staat Pennsylvania  (USA) moet een man die een fles wijn (of een andere alcohol) wil kopen, schriftelijke toestemming van zijn vrouw hebben. Dit heeft geleid tot een hoge mate van huwelijkse tevredenheid in de staat (onder de vrouwen).

6 . In Ohio  (USA), is het niet volgens de staatswet niet toegestaan om een vis drank te voeren. Binnen deze wet bevind zich ook een grijs gebied, het is namelijk nog steeds niet duidelijk of de vis wel mag worden geflambeerd met alcohol.