Vanaf gisteren mogen weer zeven nieuwe bedrijven zich KVNW Register Wijnhandelaar noemen. Deze bedrijven werden de afgelopen maanden door de onafhankelijke certificatie-instelling Det Norkse Veritas (DNV GL) getoetst op een aantal strenge eisen.

De KVNW streeft er naar om dit jaar alle aangesloten bedrijven te toetsen op de voorwaarden van het keurmerk. De uitreiking van de certificaten vond plaats tijdens de Algemene Ledenvergadering van de KVNW op de Residentie van de Franse Ambassadeur in Den Haag.

De volgende bedrijven ontvingen het keurmerk:

  • Cava Barcelona B.V., Amsterdam
  • Importanza, Rotterdam
  • Intercaves B.V., Nijkerk
  • P. de Bruijn Wijnkopers, Nijmegen
  • Schermer Wijnkopers, Hoorn
  • Vos& Partners, Oosterhout
  • Walraven Sax, Breda

Voedselveiligheid
De KVNW helpt ondernemers in de wijnsector vorm te geven aan kwaliteit, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar is daarbij de basis. De gecertificeerde bedrijven dragen zorg voor de ontwikkeling, naleving en continue aanscherping van beleidsmaatregelen. Dit doen zij vanuit de verantwoordelijkheid die ze hebben voor de gezondheid en veiligheid van afnemers en consumenten.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Naast eisen op het gebied van voedselveiligheid en traceerbaarheid worden bedrijven getoetst op hun inspanningen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Naast een individuele inspanning van lidbedrijven werken de leden van de KVNW gezamenlijk aan de implementatie van de Nederlandse versie van het Europese programma Wine in Moderation. Het programma benadrukt dat alleen een matige, verantwoorde consumptie van wijn een rijke ervaring oplevert. De sector zal wijndrinkers activeren en stimuleren tot verantwoorde consumptie van wijn. De campagne start in oktober van dit jaar.

Voorzitter Peter van Houtert: “Wij zijn ons bewust van de maatschappelijke verantwoordelijkheid die we als wijnhandelaren hebben en zetten ons actief in voor een duurzame ontwikkeling van de wijnbranche. Omdat MVO een integraal onderdeel is geworden van kwaliteit wil de KVNW dit verder vormgeven en stimuleren. KVNW Register Wijnhandelaar zijn is niet vrijblijvend. Bedrijven onderscheiden zich van wijnhandelaren zonder dit keurmerk. Dit brengt, zoals we verwachten, niet alleen een groei aan bedrijfsactiviteiten met zich mee, maar geeft ook een voorbeeldfunctie binnen de wijnbranche.”

Op bijgaande foto: vlnr: Erik Roks (Intercaves B.V. en Vos & Partners), Peter van Houtert (voorzitter KVNW), Eric de Bruijn (P. de Bruijn Wijnkopers) en Bart Gijtenbeek (Walraven|Sax).