Koninklijke familie uit Liechtenstein wil wijn afzetten in China.

De koninklijke familie uit Liechtenstein heeft twee wijnmakerijen, beide met de naam Hofkellerei des Fűrsten von Liectenstein. Het grootste en oudste domein bevindt zich in de Oostenrijkse Weinviertal in de buurt van Wenen, (40ha)  De tweede wijnmakerij bevind zich in het Vorstendom Liechtenstein zelf en is met 4ha een van de meest zeldzame en duurste wijngaarden op de planeet.

In Liechtenstein plant men voornamelijk Pinot Noir en Chardonnay aan.

Tijdens een proeverij in Hong Kong vertelde prinses Marie von Liechtenstein dat de Oostenrijkse wijnen van Hofkellerei des ‘Fürsten veelal worden verkocht in Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland en de Tsjechische Republiek, maar dat de wijnen uit Liechtenstein zelf momenteel alleen verkocht aan particuliere klanten uit Liechtenstein.

De Oostenrijkse wijnen worden momenteel geëxporteerd naar Taiwan, Macau en China.  Prinses Marie vertelde dat wijnen uit Liechtenstein ook gewild zijn in Zuid-Korea en Japan. Echter de beperkte opbrengst van wijn brengt ook een prijskaartje met zich mee.

Toch wil de familie zich meer concentreren op deze markten. Dit betekend dat er minimaal eenmaal per jaar een bezoek zal worden gebracht aan China om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

In totaal heeft Liechtenstein heeft 26ha aan wijngaarden verdeeld over ongeveer 100 telers, ter vergelijk. Nederland heeft ongeveer 260 ha wijngaard verdeeld over 166 telers.