Eigen wijn imperium opbouwen via klassiek spel.

Liefhebbers van Franse wijnen kunnen zich nu een echte wijnboer wanen met de variant van monopoly.

In “Le monopolie de la France Viticole”, ben je een negociant die op zoek is naar de beste wijngaarden en wijnen van Frankrijk. In plaats van huizen en hotels koop je wijnkelder, proeflokalen en bereken je huur aan andere wijnboeren die wijn bij jouw willen maken.

Enkele van de beroemdste wijngaarden van Frankrijk nemen de plaats van de traditionele straten van Utrecht, Den Haag of Amsterdam.

 

Cahors komt in de plaats van het Arnhemse Velperplein, Elzas neemt de plaats in van het Spui in Den Haag en Margaux komt in de plaats van de Rotterdamse Coolsingel.


De Duurste straten respectievelijk Kalverstraat en Leidschestraat zijn in de wijn variant vervangen door Corton Charlemagne Grand Cru en Champagne.De stations zijn vervangen door aansprekende wijnbeurzen in Londen, Parijs, New York en Hong Kong.

Het spel is een samenwerking tussen La France Agricole Vin en (natuurlijk) Hasbro. De verkoop in Franrijk is net voor Kerstmis begonnen. Het is nog niet bekend of het spel ook in Nederland verkocht gaat worden. Advies is om een Franse wijn te drinken tijdens het spelen van dit spel.