Japanners geven nieuwe draai aan term Health-spa

Een glas rode wijn is goed voor de hart en bloed vaten. Menig dokter adviseert om iedere dag twee glazen rode wijn te drinken, maar hoe zit het met het nemen van een bad in rode wijn?

In de vulkanische heuvels net ten zuiden van Tokyo (Japan), kunnen wijnliefhebbers daadwerkelijk in een met rode wijn gevuld spa-bad.

De spa is gevuld met verdunde, gechloreerde rode wijn waardoor het ongeschikt om te drinken (de aanwezigheid van verschillende andere bezwete lichamen in de pool zou al voldoende reden zijn om de wijn niet te drinken.).

Tijdens het baden wordende gasten ook overgoten met roden wijn om het effect van de wijn te optimaliseren, ieder centimeter van het lichaam moet bedekt worden met wijn.

Aan de rand van het bad staat een grote fles wijn welke ieder jaar in november (tijdens de Beaujolais Primeur) opnieuw wordt afgevuld. Volgens het kuuroord is het zwemmen in wijn een goede anti-ouderdom behandeling.

De prijzen bij het Yunessun spa resort zijn redelijk ten opzichte van een kuuroord in de Bordeaux. In Japan kost een wijn behandeling 4.000 Yen (€ 29,-). Ter vergelijk, een druivenmost behandleling bij Château Smith Haut Lafite kost € 550,- (halve dag).

Mocht je niet willen zwemmen in rode wijn, er is ook een groene-thee bad op spa.