Een nieuwe studie deze week vrijgegeven door onderzoekers van de Universiteit van Texas blijkt dat gebieden die geschikt zijn voor de wijnbouw zal tussen 25% en 73% in de belangrijkste wijnproducerende regio’s dalen in 2050.

De studie, gepubliceerd in de Proceedings van de National Academy of Sciences, is de eerste om de impact van de opwarming van de aarde op wijn regio’s met een bredere milieuproblemen aan te combineren – door dingen zoals verhoogde irrigatie creëren van mogelijkheden zoetwater behoud kwesties.

‘Wijngaarden hebben langdurige effecten op de kwaliteit van de habitat en kunnen een aanzienlijke invloed zoetwatervoorraden,’ leest de studie, aan de hand om te kijken naar mogelijke impact wordt bereikt met 17 klimaatmodellen op veranderingen in de geschiktheid voor wijnbouw te schatten.

In 2050, het onderzoek suggereert dat geschikt druif groeiende gebieden in Zuid-Europa zou kunnen dalen met 68%, en in delen van Australië met 73%. Bestaande premium wijnbouwgebieden in Chili – Maipo, Cachapoal en Colchagua – zal even hard worden getroffen als de druk op de watervoorraden in het land is al hoog, met 95% van de oppervlakte die momenteel worden gebruikt voor de wijnbouw al onder water stress, de hoogste van alle van de Middellandse Zee-klimaat wijnbouwgebied. Maipo Valley zal naar verwachting 20% ​​minder neerslag te zien in 2050. Geschikt gebied van Nieuw-Zeeland, in tegenstelling, zal meer dan verdubbelen in 2050, net als delen van Noord-Europa.

In Noord-Amerika, gebieden als gevolg van meer geschikt voor de wijnbouw zijn onder meer de bestaande nationale parken zoals Yellowstone, of Yukon Territory in Canada, wat leidt tot mogelijke behoud kwesties. Even in China, een aantal van het land waarschijnlijk het meest geschikt worden voor hoge kwaliteit wijnbouw in de komende decennia is momenteel in dezelfde bergen die habitat voor de reuzenpanda te bieden. ‘Future behoud inspanningen moeten aan het onderzoek van de wijnbouw op te nemen, “zeggen de studie van de auteurs.

De studie gaat ook in op suggereerde aanpassingsmaatregelen zoals wijnstok oriëntatie en geleiden praktijken die sterk kan verminderen waterbehoefte. Philippe Bascaules, directeur van Inglenook Francis Ford Coppola’s in Napa is op zoek naar verschillende luifel management programma’s om de suiker niveaus in de druiven te verlagen. In 2012 was hij ook af irrigatie tot het einde van groeiseizoen in plaats van de meer gebruikelijke periode van juli. ‘Lange termijn irrigatie is niet duurzaam, en idealiter willen we helemaal stop te zetten. Maar tot nu toe hebben we gevonden dat kleinere hoeveelheden water aan het einde van het seizoen hielp houden de druiven van over-concentratie en dus geleid tot lagere alcohol in de finale wijn ‘, Bascaules vertelde Decanter.com. ‘Het is een experiment op dit moment, het zien welke het beste parameters werken’.

Bron: Decanter.com