Een met wijn volgetankte vrachtwagen is gebruikt voor het smokkelen van duizenden kilo's drugs tussen Italië en Spanje. Na een vijf jaar durend onderzoek heeft de Spaanse en Italiaanse politie een drugbende opgerold. Er zijn al 19 arrestaties verricht.

Lucratieve ritten

In de tank van de vrachtwagen zat naast wijn ook per rit 1500 tot 2000 hasj en cocaïne verstopt. De wijn werd ieder twee maanden van Noord-Italië vervoerd naar Zuid-Spanje (Malaga).  Bij de laatste rit werd de tankwagen bij door de politie doorzocht. de politie vond de drugs in hermetisch afgesloten kratten in de wijn. Op dat moment zou de tankwagen weer naar Italië gaan om de drugs af te leveren.

 El Dorado

Het brein van de drugssmokkel bevond zich in het Italiaanse Turijn. Daar werd drugsgeld witgewassen en geïnvesteerd in winkels en bars. Het onderzoek startte in 2016 toen op de het Colombiaanse vliegveld El Dorade een aantal koeriers werden opgepakt. Naar aanleiding van deze aanhouding is de politie een grootscheeps onderzoek gestart met codenaam 'El dorado'. Of er nog meer aanhoudingen komen is niet bekend.

Wat voor wijn het was en wat ermee gebeurt is niet bekend gemaakt.