Het heeft drie jaar geduurd maar bij Chateau Galoupet hebben ze rosé gebotteld in een plastic platte fles. Zeer gewaagd in de huidige tijd waarin recycling steeds meer een onderwerp is en de plastic soep zoveel mogelijk moet worden vermeden.

Plastic maar wel hergebruikt

De Galoupe Nomade 2021 is verpakt in een platte en ultralichte fles (gewicht slechts 63 gram). De fles is gemaakt van 100% gerecycled PET materiaal. Het (her)gebruikte plastic is POP (Prevented Ocean Plastic) en wordt verzameld in kustgebieden waar het de oceaan kan vervuilen.  De fles is onbreekbaar en na gebruik ook weer recyclebaar.

Overname

In mei 2019 is het bedrijf overgenomen door de LVMH groep waaronder ook Louis Vuitton, Moët  & Chandon Champagne en Hennessy cognac valt. Toen is er gestart met het herstellen van de wijngaarden om de biodiversiteit te bevorderen.  Sinds 2021 zijn de druiven gebruikt om wijn van te maken

Galoupet Nomade 2021

De Galoupet Nomade is dus gebotteld in een plastic wijnfles. De wijn is een blend van meerdere druiven die allemaal in eigen bezit zijn. De druiven die gebruikt zijn in de wijn : Cinsault (32%), Syrah (23%), Rolle (18%), Mourvèdre (4%) en Tibouren (1%). Volgens de wijnmaker is deze wijn uitermate geschikt voor een barbecue met schaaldieren en gegrilde groenten.

Of de wijn ook in Nederland te koop komt is nog niet bekend

Bron: Chateau Galoupet