Tom Stevenson, oprichter en voorzitter van de Champagne Sparkling Wine World Championships heeft een intentieverklaring afgelegd die alle Russische deelname aan de competitie tot nader order verbiedt.

Hij zegt: "Als de grootste en meest gerespecteerde wereldwijde mousserende wijncompetitie ter wereld, hebben we het besluit genomen dat Russische mousserende wijnproducenten tot nader order niet mogen deelnemen aan de Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC).

We bieden onbeperkte gratis toegang tot elke Oekraïense wijnmakerij die op dit moment kan binnenkomen. Wij zullen ons uiterste best doen om Oekraïense mousserende producenten op elke mogelijke manier te ondersteunen.

Ik wil ook van deze gelegenheid gebruik maken om alle wijn- en gedistilleerde drankenwedstrijden over de hele wereld de hand te reiken en hen aan te sporen om samen met ons op te trekken. Onze oprechte steun en gebeden gaan uit naar elke persoon in Oekraïne in deze donkere en meest schokkende tijd."

De inschrijvingen voor de CSWWC sluit 20 mei 2022, de definitieve jureringen zijn van 4 tot 18 juli. In september zullen de winnaars bekend gemaakt worden waarna er 3 november 2022 een prijsuitreiking zal zijn in Londen.

Bron: The Champagne & Sparkling World Champions

Home | Wereldkampioenschappen champagne en mousserende wijn (champagnesparklingwwc.co.uk)