Sommige mensen worden betaald om wijn te drinken, andere mensen worden betaald om op vakantie te gaan. Maar als je dit combineert heb je toch een ultieme droombaan.

VINTERN

De Engelse wijnspeciaalzaak Majestic is op zoek mensen die een Vintern willen volgen. Deze zelfbedacht term is een samenvoegsel van Vin (wijn) en Internship (stage). Dit is geen gewone stage want er wordt wel verwacht dat je serieus research doet. Doel van deze reis is namelijk om vast te stellen of wijn echt beter smaakt als je op vakantie bent in plaats van thuis op de bank.

PROGRAMMA

De driedaagse vintern bestaat onder andere uit een bezoek aan de wijngaarden van Quinta da Boavista in de Portugese Douro Streek. Hier krijgt de proever wijnen ingeschonken die thuis nogmaals geproefd moeten worden. Deze bevindingen worden vermeld op de webiste van Majestic. Verder krijgt de proever een drie gangen lunch en rondrit met paard en wagen door de wijngaard. Vluchten en accommodatie worden betaald door Majestic. De vergoeding voor de werkzaamheden zijn £ 600,-  (€ 712,-)

TOELATINGSEISEN

Er zijn toelatingseisen voor deze functie. Enige vereiste is dat je 18 jaar of ouder bent, een geldig paspoort hebt en beschikbaar bent in september. Als je interesse hebt moet je een motivatie van 200 woorden schrijven waarom je in aanmerking komt en jouw mening over het vraagstuk "smaakt wijn in het buitenland beter? "

Aanmelden? klik hier om je aan te melden  wees wel snel want de inschrijvingen sluiten 19 augustus 2022. Trouwens als je wordt uitgeloot mag je ook iemand meenemen naar Portugal.