Dat de wijnwereld nooit stil staat is wel bekend. Er komen nieuwe wijngebieden bij, er worden andere druiven aangeplant en er is steeds meer aandacht voor het milieu.

continue wordt er gekeken naar innovatie op allerlei gebied. In het Engelse Sussex wordt sinds kort wijn verkocht in een papieren fles.

The Frugal Bottle is gemaakt van gerecycled papier. Binnen in de fles zit een   zit een recyclebaar zakje van voedselkwaliteit om de wijn verzegeld en veilig te houden.

De introductie van de papieren fles maakt deel uit van de in Essex gevestigde retailer en producent die ernaar streeft om al zijn wijnen in niet-glazen flessen tegen 2026 te verkopen. Volgens de detailhandelaar bleek uit een recente enquête van Survation onder 1.700 Britse wijndrinkers dat 63% van de ondervraagden wijn zou kopen die in een papieren fles was ondergebracht.

"Consumenten zien de niet-glas verpakte opties van wijn vaak als van lagere kwaliteit, misschien omdat het in het verleden eerlijk is om te zeggen dat er wat meer in massa geproduceerde wijnen van lagere kwaliteit waren die deze vorm van verpakking hebben gebruikt. "We willen echter voorop lopen om te laten zien dat uw wijn net zo aangenaam en van hoge kwaliteit zal zijn in een milieuvriendelijkere verpakking, zoals onze nieuwe papieren flessen," aldus de producent.

Of we de papieren flessen binnenkort ook in Nederland kunnen kopen is nog niet bekend.

Bron: The Drinks business