GOUD voor Twentewijn Regent Barrique Reserve 2018

De PIWI International Wine Award heeft de Twentewijn Regent Barrique Reserve 2018 van Wijngaard Hof van Twente met 93 punten gewaardeerd: een gouden medaille! Mart Visscher, die mee heeft geholpen om deze topwijn te maken, is niet verrast.

De International PIWI Wine Award
is een internationale, duurzame wijnkeuring die de kwaliteit van de wijnen beoordeelt volgens het internationaal erkende degustatieschema PAR en accepteert alleen PIWI (Pilswiederstandsfähig) rassen.
Wines made from PIWI grape varieties form the basis for sustainable wine production to protect producers, consumers, the climate and the landscape. They deliver wines with exciting aromas. In order to convey this to a wider audience and to honor the years of work of the vine growers and winemakers, PIWI International and WINE System organize the International PIWI Wine Award every year.”

Wijngaard Hof van Twente
is één van de oudste wijngaarden van Nederland, en werkt, al ruim 20 jaar, met voornamelijk PIWI rassen. Deze rassen doen het goed in het doorgaans wat koelere en vochtige klimaat. Ondertussen is 6,5 ha aangeplant met onder andere Johanniter, Souvignier Gris en Solaris, maar ook blauwe druiven zoals Pinotin en Regent, waar nu goud mee is gewonnen. Wijnmaker Roelof Visscher en zijn team verwerken deze druiven tot Twentewijnen in Neerlands Wijnmakerij te Bentelo, waar ook voor andere wijnboeren Nederlandse wijn wordt geproduceerd.

De Regent Barrique Reserve 2018
is een rode wijn, gemaakt van 100% Regentdruif. De geselecteerde druiven worden ontsteelt en krijgen na een pulpgisting en zachte persing een opvoeding in hout. De 30 maanden barrique rijping geeft de rode wijn meer volheid en souplesse. Het resultaat is een kruidige, volle wijn met aroma’s van laurier, zwarte bessen en wat mokka. Deze wijn combineert uitstekend bij wild, stoof en rijpere kazen. De Twentewijn Solaris 2020 behaalde met een score van 89 punten zilver. Een prachtige opsteker voor de Twentse Wijngaard.

De Familie Visscher
is erg blij met deze nieuwe erkenning. Mart Visscher, zoon van Roelof en Ilse, is sinds 1 januari 2020 mede-eigenaar en groot liefhebber van een Regent die langere rijping in Barriques heeft gehad. “Deze rode wijn heeft meer dan 2,5 jaar gerijpt in Franse en Amerikaanse Barriques” vertelt hij enthousiast. “De wijn krijgt hierdoor zoveel meer complexiteit!” Mart leert het vak momenteel in Oppenheim, Duitsland, om naast de ervaring in Bentelo zijn kennis ten aanzien van het wijnbouwproces verder te vergroten.

Bron: www.twentewijn.nl