Gezamenlijke politieactie resulteert in arrestatie van 10 verdachten

Een oud werknemer is door de Franse politie opgepakt voor het stelen van prestigieuze Bourgogne wijnen. De politie uit drie verschillende regio's waren met 60 agenten vertegenwoordigt tijdens een huiszoeking. Daar werden tussen de 1.000 en 1.500  flessen wijn gevonden met een geschatte waarde van ongeveer € 117.000,-.

De gestolen flessen waren van de  gerenommeerde wijnhuizen: Domaine Philippe Chavy in Puligny-Montrachet en Domaine Sangouard-Guyot in Vergisson. De ontdekking kwam aan het licht toen een van de wijnhuizen, na vermoedens van diefstal, beveiligingscamera's installeerde. Het onderzoek leidde naar een voormalige werknemer van het wijnbedrijf, die als de hoofdverdachte werd geïdentificeerd. Zowel in zijn eigen woning als in het huis van zijn moeder werden de ontbrekende flessen aangetroffen.

De gestolen collectie omvatte niet alleen kostbare Grand Cru-wijnen, met een waarde van meer dan € 1.000,- per fles, maar ook een aanzienlijk aantal magnumflessen (1,5 liter). De diefstal begon in juli 2020 en werd ontmanteld tijdens een grootschalige politieactie op 24 februari 2024, waarbij maar liefst 60 agenten betrokken waren.

Tijdens en na de politieinval zijn er 10 verdachten opgepakt. Justitie in Beaune gaat er vooralsnog van uit dat de 56-jarige hoofdverdachte geen flessen heeft doorverkocht. Hij is onder voorwaarden vrijgelaten en moet zich komende zomer voor de rechter verantwoorden.

Bron: Nu.nl