De coronavirus (Covid-19) heeft veel invloed op ons dagelijkse leven. Veel ingrijpende maatregelen worden genomen om het virus onder controle te krijgen.

Veel restaurants in Florence (Italië) hebben de oude 'wijnvensters' weer in ere hersteld. De venster werden eerder gebruikt tijdens de builenpest (1630-1633) om contactloos eten en drinken te vertrekken aan de inwoners van Florence. Op deze manier werd het verspreiden van de ziektekiemen zoveel mogelijk voorkomen.

Volgens "Buchette del vino" heeft het huidige virus ons weer teruggebracht in de tijd.  Tijdens de builenpest moest lichamelijk contact ook zoveel mogelijk voorkomen worden, tegenwoordig is afstand ook belangrijk om verspreiding te beperken.

De wijnvensters bieden voor de restaurants toch een mogelijkheid om eten en drinken te verkopen. Restaurant Osteria delle Brache Firenze is als eerste gestart met het verkopen van wijn via hun wijnvenster. Ijssalon Vivoli  opende eveneens zijn wijnvenster maar dan om ijs en koffie te serveren.

Naar schatting zijn er in in Florence ongeveer 100 wijnvensters aanwezig, De verwachting is dat er binnenkort meer vensters open gaan.

Bron: buchette del vino