Het Engelse 5* hotel The Hillbark & Spa heeft een beloning van £ 2.000,- (€ 2350,-) voor de gouden tip die leid tot het vinden van de gestolen flessen wijn.

In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 januari 2020 hebben inbrekers op brutale wijze een aantal kostbare wijnen uit de kelder van dit hotel gestolen.  Volgens de politie kwamen de gemaskerde inbrekers binnen door een deur te forceren. Tijdens de vlucht is er ook nog een geparkeerde auto beschadigd.

Bij de diefstal van de flessen zaten een aantal bijzonder oude flessen die een historische waarde hebben. Zo is er onder andere meegenomen een 1985 Roederer Cristal en een 1971 Moet & Chandon Dom Perignon. Maar de meest bijzondere gestolen fles is de 1942 Perrier Jouet Reserve, een fles wijn die gemaakt is tijdens de tweede wereld oorlog.

De politie heeft al aangegeven dat het verhandelen van deze wijnen voor de inbrekers bijna onmogelijk is omdat dit zulke bijzondere flessen zijn. Mocht het aangeboden worden dan wil de politie dit graag horen. De eigenaren van het hotel hopen dat de beloning helpt bij het vinden van de flessen.

 

Bron: The Caterer