Wijn drinken van eigen terminal wijngaarden

Een ambitieus project staat op het punt te bloeien: de aanleg van een wijngaard op het dak van de terminal. Met maar liefst 77.000 vierkante meter aan wijnstokken wordt dit de grootste wijngaard op een luchthaventerminal ter wereld.

De stad Florence is al beroemd om zijn bezienswaardigheden zoals de Ponte Vecchio, Duomo en het beeld van David maar binnenkort ziet iedere toerist die met het vliegtuig binnenkomt ook meteen de wijngaard op het dak van de terminal. Een unieke extra toeristische attractie dus.

De beslissing om een wijngaard op het dak van de terminal te creëren onderstreept de toewijding van Florence Amerigo Vespucci Airport aan het bevorderen van duurzame ontwikkeling en het creëren van innovatieve ruimtes die de kwaliteit van het leven in de stad verbeteren.

Het eerste deel van de aanleg zal starten in 2026 en de tweede fase van de aanbouw zal in 2035 klaar zijn, het duurt nog wel even voordat we in de terminal wijn kunnen drinken die gemaakt is op het dak. Voor de SDEN2 en SDEN3 cursussen moeten we dus nog even wachten als we dit willen proeven.

Bron: Decanter.com