Onafhankelijk wijnadvies, wijnproeverijen en wijncursussen
30 jul 2021

Proeverij voor wijngebied Ahr

De overstromingen van de laatste tijd hebben veel schade aangericht in België, Nederland en Duitsland. Door het hoge water zijn er rivier buiten de oevers getreden. De gevolgen van de overstromingen worden steeds duidelijker en het herstel zal heel veel tijd en geld kosten.

Ook de verschillende wijngebieden hebben last van de overstroming, de oogst mag als verloren worden beschouwen en veel kelders zij overstroomd. Hierdoor is ook menig voorraad niet meer te verkopen. Het wijngebied Ahr is zeer zwaar getroffen en heeft alle hulp nodig. Wijnblad Perswijn heeft 23 augustus een benefiet proeverij georganiseerd om het wijngebied Ahr te steunen.

Meerdere importeurs hebben kosteloos wijnen beschikbaar gesteld die geproefd kunnen worden. Deelnemers aan de wijnproeverij betalen € 60,- toegang.

Daarnaast is er ook een benefietveiling waar verschillende wijnen en diners worden aangeboden. Deze online veiling wordt verzorgd door Winefield's Auctioneers ,een expert op het gebied van wijnveilingen De opbrengst van de veiling en proeverij komen helemaal ten goede van het wijnbouw gebied Ahr.

Klik hier voor meer informatie over de benefiet proeverij.

08 mei 2021

Rivier van rode wijn door explosie

Een ongeluk zit in een klein hoekje. maar bij Darling Cellars in Zuid-Afrika had het grote gevolgen. Volgens een bericht van Newsweek.com stortte er een wijntank in toen een van de standaard afbrak.

In de tank zat 50.000 liter wijn, dat staat gelijk aan bijna 400.000 glazen. Door het instorten van tank stroomde de wijn naar buiten en spoelde de wijn als een rode rivier weg.

Darling Cellars gaf op Facebook een verklaring naar aanleiding van het ongeval.

"Wij van Darling Cellars hadden een zeer traumatisch incident op dinsdag 4 mei," waarbij we opmerkten dat de wijntank "instortte toen (we vermoeden) de stand die hem rechtop hield instortte. Daarbij viel het op meer tanks, wat leidde tot een verlies van wat wijn van het nieuwe wijnoogstjaar."

"Hoewel het verlies van wijn een financiële realiteit is, zijn we blij dat niemand gewond is geraakt. In dit incident had het veel erger kunnen zijn.

"Er is geen onmiddellijk risico voor de wijnvoorziening en we zullen deze tegenslag overwinnen."

Of het dit verlies van wijnen ook gevolgen heeft voor de wijnen in Nederland is nog niet bekend, in Nederland zijn de wijnen van Darling Cellars te koop bij Geurtsen Wijnimport in Amersfoort

Bron: Newsweek.com