De overstromingen van de laatste tijd hebben veel schade aangericht in België, Nederland en Duitsland. Door het hoge water zijn er rivier buiten de oevers getreden. De gevolgen van de overstromingen worden steeds duidelijker en het herstel zal heel veel tijd en geld kosten.

Ook de verschillende wijngebieden hebben last van de overstroming, de oogst mag als verloren worden beschouwen en veel kelders zij overstroomd. Hierdoor is ook menig voorraad niet meer te verkopen. Het wijngebied Ahr is zeer zwaar getroffen en heeft alle hulp nodig. Wijnblad Perswijn heeft 23 augustus een benefiet proeverij georganiseerd om het wijngebied Ahr te steunen.

Meerdere importeurs hebben kosteloos wijnen beschikbaar gesteld die geproefd kunnen worden. Deelnemers aan de wijnproeverij betalen € 60,- toegang.

Daarnaast is er ook een benefietveiling waar verschillende wijnen en diners worden aangeboden. Deze online veiling wordt verzorgd door Winefield's Auctioneers ,een expert op het gebied van wijnveilingen De opbrengst van de veiling en proeverij komen helemaal ten goede van het wijnbouw gebied Ahr.

Klik hier voor meer informatie over de benefiet proeverij.